top of page
11. ÁRVERÉS
11. ÁRVERÉS

jún. 07., P

|

Festetics Palota (Andrássy Egyetem)

11. ÁRVERÉS

A Hereditas Antikvárium aukciója, amelyen 199 különleges tétel kerül kalapács alá a Festetics Palota tükörtermében.

A regisztráció le van zárva
Egyéb rendezvények

Idő és helyszín

2024. jún. 07. 17:00

Festetics Palota (Andrássy Egyetem), Budapest, Pollack Mihály tér 3, 1088 Magyarország

Árverésünkről

TÉTELEINK

11. árverésünk számos páratlan ritkaságot vonultat fel. Katalógusunk 199 tétele között irodalmi, történelmi, természettudományi és kartográfiai kincsek bukkannak fel. 

A ritka XVI. századi könyvek mellett egy Gutenberg-műhelyből származó ősnyomtatvány, a Catholicon egy lapjának töredéke érdemel kiemelt figyelmet. Emellett katalógusunk rendkívül izgalmas vizuális darabokat vonultat fel: Bíró Mihály Horthy-albuma és Gellért Hugó Gulliver-sorozata, illetve egy unikális, Weissenberg Ignác által készített Pozsony-mappa kerül kalapács alá. A XX. századi szépírók ritkaságai között szerepel Móra Ferenc Könyes könyvének bibliofil, 1. számú példánya, amelybe a szerző – a kötetben szereplő – több versének kéziratát is belekötötték, de Krúdy is képviselteti magát egy autográf publicisztikával, Weöres Sándor pedig versfordításainak kéziratával. Nagy számmal képviseltetik magukat a nyelvújítás és a reformkor idején született írások, többek között Batsányi, Somogyi Gedeon, Széchenyi, Táncsics és Wesselényi tollából. A természettudományos munkák közül kiemelkedik Hell Miksa csillagászati munkája amellyel nemzetközi elismerést vívott ki a korszak tudósai körében. Ez alkalommal térképeket felvonultató fejezetünk egy páratlanul ritka, Karacs Ferenc által készített és Kultsár István által közre adott Magyarország-térképen és az egyik első, nyomtatott portolántérkép ritka kiadásán kívül atlaszköteteket is kínál. Antonio Zatta munkája számos gyönyörűen kidolgozott és kartográfiai tekintetben is fontos lapot tartalmaz. A felsoroltakon kívül – a XXXIII. nyári olimpiai játékokra készülve – néhány látványos, sport témájú plakát is helyet kapott katalógusunkban.

Aukciónkat szokásunk szerint a  Festetics Palota Tükörtermében rendezzük, a tételeket pedig személyesen is megtekinthetik antikváriumunkban (1052 Budapest, Vitkovics Mihály utca 12.) 2024. május 27 - június 6-ig, hétköznaponként 11:00−17:00 óráig.

Várjuk vételi megbízásaikat, illetve telefonos licitálásra való jelentkezésüket, emellett a www.axioart.com, valamint az invaluable.com felületén keresztül online is bekapcsolódhatnak az árverésbe, amelyet YouTube-csatornánkon és a Facebookon élőben közvetítünk.

Esemény megosztása

bottom of page