top of page
4. ÁRVERÉS
4. ÁRVERÉS

dec. 02., P

|

Festetics Palota (Andrássy Egyetem)

4. ÁRVERÉS

A Hereditas Antikvárium aukciója, amelyen 199 különleges tétel kerül kalapács alá a Festetics Palota tükörtermében.

A regisztráció le van zárva
Egyéb rendezvények

Idő és helyszín

2022. dec. 02. 17:00

Festetics Palota (Andrássy Egyetem), Budapest, Pollack Mihály tér 3, 1088 Hungary

Árverésünkről

TÉTELEINK

A Festetics Palota Tükörtermében megrendezésre kerülő árverésünkön kalapács alá kerülő 199 tétel számos figyelemre méltó munkát tartalmaz. Irodalmi ritkaságaink között található Kazinczy Ferenc autográf verse, valamint  Arany János eddig lappangó - ismeretlen - levele. A történelmi kézirataink egyik legérdekesebb darabja a Pesti Kaszinó pályázati felhívása gróf Széchenyi István és Döbrentei Gábor autográf aláírásával, de nem marad el tőle gróf Teleki József a Tudós Társaság elnökeként báró Wesselényi Miklósnak írt levele, amelyben értesíti a címzettet, hogy  tiszteletbeli taggá választották. A  könyvészeti kuriózumokból kiemelhető Japán egyik legkorábbi és leglátványosabb leírásának első francia nyelvű,  gazdagon illusztrált kiadása. Az orvoslás szülészet-nőgyógyászat ágának dedikált fejezet több darabja ritkaság, Semmelweis Ignác autográf szakvéleménye pedig páratlan relikvia. Az immár elmaradhatatlan különleges ajánlások közül József Attila és Eötvös József ajándékozó sorai a legizgalmasabbak.

A tételeket személyesen is megtekinthetik antikváriumunkban (1052 Budapest, Vitkovics Mihály utca 12.) 2022. november 17. és december 1. között, hétköznaponként 11:00−18:00 óráig.

Várjuk vételi megbízásaikat, illetve telefonos licitálásra való jelentkezésüket, emellett a www.axioart.com felületén keresztül online is bekapcsolódhatnak az árverésbe, amelyet YouTube-csatornánkon és itt a Facebookon élőben közvetítünk.

Esemény megosztása

bottom of page